Over ons

Allereerst willen wij een school zijn voor jou. We horen onze huidige leerlingen vaak zeggen: “Het is een school met een geweldige sfeer.” Dat vinden we belangrijk. Ons doel is namelijk dat onze school ook jouw school is. Door uitstekend onderwijs te geven, willen we jou zo goed mogelijk begeleiden naar het diploma dat bij je past.

We zijn daarnaast een actieve school waar je naast lessen in het Nederlands ervoor kunt kiezen om je lessen in het Engels te volgen (tweetalig onderwijs). We bieden je de mogelijkheid om, naast je vaklessen, Clubz te kiezen die je helpen te ontdekken waar je goed in bent. Zo krijg je bij ons volop de kans om je kennis, je kwaliteiten en je talenten verder te ontwikkelen.

Op Van der Capellen creëren wij een uitdagende leeromgeving, binnen en buiten de school, en willen we onderwijs ontwikkelen dat je raakt. Je kunt bij ons keuzes maken in je lesrooster. Zo kun je kiezen op welke manier je met je huiswerk bezig wilt zijn of welk project je gaat volgen. Op die manier ontdek je wat bij je past.

Als je jezelf goed leert kennen, kun je optimaal leren en aan je ontwikkeling werken. Het leren van én met elkaar in een positief (leer)klimaat staat centraal. Bij ons op school is iedereen verantwoordelijk voor het zorgen voor een positief leerklimaat. En dat zie je terug in de fijne sfeer!

Onze school is sterk internationaal georiënteerd, wat te zien is aan onze projecten, uitwisselingen, excursies en activiteiten. Bij ons op school leer je letterlijk en figuurlijk over grenzen heen.

Door zorg te dragen voor al het bovenstaande, houden wij ons onderwijs op het hoge niveau waar het zich al jaren bevindt. Het vakmanschap en de gedrevenheid van ons hele personeel zijn hierbij onmisbaar. Van conciërge tot docent; iedereen draagt zijn steentje bij. Zo maken wij samen de school!