Over ons internationalisering

De Van der Capellen scholengemeenschap heeft een uitgebreide traditie op het gebied van internationalisering. De wereld waarin wij leven is in toenemende mate een internationaal georiënteerde wereld. Jonge mensen moeten leren om zich zelfbewust en soepel te bewegen in die internationale context. Dit geldt zowel voor de Tweetalige- als voor de Nederlandstalige afdelingen.

Internationalisering is in de dagelijkse lessen verweven. Ook projectmatig komt internationalisering impliciet en expliciet aan de orde. De school heeft bovendien vele internationale contacten waarbij leerlingen samenwerken met leeftijdsgenoten in het buitenland. Het meest in het oog springend zijn natuurlijk de excursies en uitwisselingen. Als leerling van de Van der Capellen neem je minimaal één keer deel aan een uitwisseling waarbij je zowel een buitenlandse gast ontvangt als zelf naar het buitenland gaat. Alle Havo en VWO leerlingen nemen bovendien in klas 5 nog deel aan een stedenreis. In de tweetalige afdeling kun je aan nog meer internationale samenwerkingsprojecten meedoen (bv. over human rights).

De school heeft een actieve internationaliseringscommissie die de verschillende internationale contacten coördineert en zorgt voor de bewaking van de inhoudelijke diepgang.