Over ons actieve scholengemeenschap

Leren doe je binnen en buiten school. Het wordt leuk als je de kans krijgt om te laten zien waar je goed in bent. Om die reden bieden wij jou keuzes die passen bij de talenten die je hebt.

Je krijgt in de talentstromen veel extra’s op het gebied van voorstellingen, uitvoeringen en wedstrijden. We maken bijvoorbeeld musicals, houden muziekavonden, doen mee aan de First Lego League en nemen deel aan vele sporttoernooien. Hiervoor zijn er geregeld na schooltijd repetities of trainingen ter voor­bereiding van wedstrijden in het hele land.

Aan het begin van je schoolcarrière ga je met de andere brugklasleerlingen op kamp. Dit kamp wordt begeleid door je mentor en leerlingen uit 6VWO. Je leert daarmee gelijk leerlingen uit de hogere klassen kennen. Bij de andere activiteiten kun je hen dan ook weer tegenkomen.

Daarnaast hebben we veel internationale contacten, met uitwis­selingen en reizen. Ook ons schoolorkest, dat bestaat uit leerlingen van alle leerjaren, is daarbij betrokken.

In klas 3 gaan alle leerlingen een week naar een bui­tenlands gastgezin (in Duitsland, Polen, Denemarken, Frankrijk of Schotland). Daar leer je op een leuke manier leeftijdgenoten uit andere landen kennen. In de bovenbouw zijn er studiereizen gepland.

 

Verder hebben we een leerlingenvereniging, genaamd ‘Libertas’, die onze school­feesten organiseert. Een speciale vermelding verdienen de leerlingenraad en de leerlingenbemiddeling. Zo blijft onze school een plek waar iedereen zich verbonden voelt. Een echte Scholengemeenschap waarbij we met elkaar de school maken en je je snel thuis zal voelen.