banner

Wij hebben een uitgebreide traditie op het gebied van internationalisering. De wereld waarin wij leven is in toenemende mate een internationaal georiënteerde wereld. We vinden het belangrijk dat je leert om je zelfbewust en soepel te bewegen in een internationale context. Dat geldt zowel voor de leerlingen die onze lessen in het Nederlands als in het Engels (tweetalig onderwijs) volgen.

Internationalisering is in onze dagelijkse lessen verweven en komt ook terug in projecten. Zo hebben we vele internationale contacten waarbij leerlingen samenwerken met leeftijdsgenoten in het buitenland. Als hoogtepunt noemen veel van onze leerlingen natuurlijk de excursies en uitwisselingen. Als je bij ons op school zit, neem je minimaal één keer deel aan een uitwisseling waarbij je zowel een buitenlandse gast ontvangt als zelf naar het buitenland gaat. Als je havo of vwo doet, ga je bovendien in klas 5 nog een keer mee op een stedenreis. In de tweetalige afdeling kun je aan nog meer internationale samenwerkingsprojecten meedoen (bijvoorbeeld over human rights).

De school heeft een actieve internationaliseringscommissie die de verschillende internationale contacten coördineert en zorgt voor de bewaking van de inhoudelijke diepgang.