Onderwijs mavo havo atheneum

Kenmerkend voor de atheneum-leerling is de nieuwsgierige, onderzoekende houding. De leerling wil zich zo ontwikkelen dat hij na zes jaar op academisch niveau kan functioneren. De leerling heeft interesse in veel vakken, heeft doorzettingsvermogen en is kritisch. Atheneum-leerlingen hebben aan korte uitleg genoeg; ze willen uitdagende, prikkelende opdrachten. Ze willen zelfstandig werken.

Als je dit aanspreekt, kom je bij ons aan je trekken. In de eerste klas beginnen we al met het vak “academisch vaardigheden”. Dit vak loopt door tot en met je Profiel Werkstuk in de 5e en 6e klas. Je leert kritisch nadenken, redeneren en onderzoeken. Naast de reguliere vakken kun je een groot aantal andere vakken kiezen: Engels IB (in het TTO), filosofie, management en organisatie, wiskunde D, informatica, kunstvak drama en kunstvak muziek. In het Tweetalig Atheneum krijg je ook de vakken “Europese en Internationale Oriëntatie” en “Global Perspectives and Research”.

Je ontwikkelt je studiehouding doordat er hoge eisen aan je gesteld worden en je gerichte feedback krijgt op niveau en aanpak.

Presteer je op een heel hoog niveau dan kun je extra uitdaging vinden in excellentieprogramma’s, een extra vak of masterclasses op universiteiten.