vdc-groep8

Leren doe je binnen en buiten school. En het wordt leuk als je de kans krijgt om te laten zien waar je goed in bent. Zo krijgen de leerlingen in de talentstromen veel extra’s op het gebied van voorstellingen en uitvoeringen. Daarnaast hebben we veel internationale contacten, met uitwisselingen en reizen. En die zijn voor alle leerlingen.

Wij willen graag dat alle leerlingen in klas 3 een week naar een buitenlands gastgezin gaan (in Schotland, Denemarken en Frankrijk). Dan leer je andere leeftijdgenoten kennen, soms voor het leven.

Kunst en cultuur staan bij ons hoog op de agenda. We hebben een jaarlijks cultureel plan, met tal van activiteiten voor alle leerlingen in alle jaarlagen. Naast een groot schoolorkest (buitenlandse optredens!), en tentoonstellingen en optredens in eigen huis, voeren we ook eigen producties op. En ook voor de sportievelingen hebben we genoeg te bieden.

We nemen deel aan alle Zwolse sporttoernooien en regelmatig zijn er na schooltijd trainingen ter voorbereiding op wedstrijden en toernooien in het hele land. Daarnaast hebben we een leerlingenraad en een leerlingenvereniging: ‘Libertas’, die onze schoolfeesten organiseert.

Tenslotte: Heb je als leerling een goed idee? Kom het ons vertellen en wie weet gaan we het uitvoeren. Zo blijft onze school een plek waar leerlingen zich verbonden voelen.