Groep 8

We hebben aan verschillende nieuwe brugklassers gevraagd, waarom zij voor Van der Capellen Scholengemeenschap hebben gekozen.

Sam – ik heb deze school vooral gekozen omdat hier ICT wordt aangeboden. Mijn zus zit hier ook op school en van haar hoorde ik dat het hier heel leuk is. Ik vind het ook een mooie school.

Mannes – ik wilde graag een nieuwe start maken op een school waar ik nog niet zoveel mensen kende. Het bevalt me hier heel goed. Ik heb de afgelopen maanden heel veel vrienden gemaakt.

Noor –  bij mijn bezoek aan het Open Huis voelde ik me meteen thuis. De school leek me erg gezellig en ik kon hier voor Drama kiezen. Na een paar maanden in de brugklas te zitten vind ik het eigenlijk nog leuker dan ik dacht.

Karine – ik heb al een zus op deze school en zij vertelde mij dat er hier een hele goede sfeer heerst.  En dat is inderdaad zo. Bovendien vond ik dit een mooie school.

Jonna – ik ben dyslectisch en de zorg voor mij is hier heel goed. Ik krijg een goede huiswerkbegeleiding.

Ilef – ik heb hier al veel bekenden en zeiden allemaal dat dit een hele leuke school is. Bij de Open Huizen van de andere scholen kreeg ik niet het goede gevoel, bij deze school voelde ik meteen dat het goed zat. Mijn ouders vonden trouwens dat dit voor mij de beste school was.

Lisanne – ik had eerst een Kader-advies van mijn juf gekregen en toen vond ik het heel erg jammer dat ik niet naar deze school kon, want ik wilde graag de Dramastroom doen. Nadat ik de Cito-toets had teruggekregen bleek ik misschien toch de TL wel aan te kunnen en mocht ik gelukkig toch hier als leerling komen. Het gaat nu heel goed met mij, ik ben erg blij dat ik op deze school zit.

Koen – mij spraken vooral de kleuren van het gebouw en de ruimte om te lopen aan. Ik had via mijn broer en zus al gehoord dat dit een hele fijne school is en dat vind ik inderdaad helemaal kloppen. Ik volg hier het tweetalig onderwijs en doe de muziekstroom en het is heel fijn dat ik dat op deze school kan doen.

Julian – ik moet best wel lang reizen om hier te komen, maar dat heb ik er zeker voor over. Mijn broer heeft mij enthousiast gemaakt voor deze school en ik voel me helemaal hier op mijn plek.