vdc-onderwijs

Kenmerkend voor de atheneum-leerling is de nieuwsgierige, onderzoekende houding. De leerling wil zich zo ontwikkelen dat hij na zes jaar op academisch niveau kan functioneren. De leerling heeft interesse in veel vakken, heeft doorzettingsvermogen en is kritisch. Atheneum-leerlingen hebben aan korte uitleg genoeg; ze willen uitdagende, prikkelende opdrachten. Ze willen zelfstandig werken.

Als je dit aanspreekt, kom je bij ons aan je trekken. Naast de reguliere vakken kun je een groot aantal vakken kiezen: Engels IB (in het TTO), filosofie, management en organisatie, wiskunde D, informatica, kunstvak drama en kunstvak muziek. Wij leiden je expliciet op in academische vaardigheden: in het TTO en in de reguliere stroom in de leerlijn ‘academisch debat en onderzoek’.

Je ontwikkelt je studiehouding doordat er hoge eisen aan je gesteld worden en je gerichte feedback krijgt op niveau en aanpak.

Presteer je op een heel hoog niveau dan kun je extra uitdaging vinden in excellentieprogramma’s, een extra vak of masterclasses op universiteiten.